ALL Running for Niek

42,195km voor het PMC #demooiste
from €10,000 (151%)

Op 16 april 2023 gaan wij als team de volledige marathon van Rotterdam lopen. Met deze sportieve uitdaging willen wij graag geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum Foundation.

 

Voor 2023 was het Prinses Máxima Centrum (PMC) nog een vaag begrip en ben ik er vaak voorbijgereden zonder te realiseren wat daar gebeurt. Helaas is daar per 11 januari 2023 verandering in gekomen en stond onze wereld op zijn kop. Onze zoon, Niek, toentertijd bijna één jaar oud, werd gediagnosticeerd met Acute Lymfatische Leukemie (ALL).

 

ALL is de meest voorkomende vorm van kinderkanker. In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 110 kinderen de ziekte. Bij ALL is er sprake van een ongeremde deling en groei van lymfocyten, een bepaald soort witte bloedcellen. Daardoor is er geen ruimte meer voor de aanmaak van gezonde bloedcellen. De totale behandeling van ALL duurt twee jaar en bestaat altijd uit chemotherapie.

 

De opnametijd, de dagbehandelingen, de tijd gaat als een waas aan ons voorbij. Inmiddels zijn medische termen en ingrepen als bloedtransfusie, sedatie en neutrofielen ons meer dan bekend. Maar het meeste wat ons bij blijft is de liefde en zorg die het PMC ons biedt. Het centrum is fantastisch ingericht om het verblijf van kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Het PMC is een plek waar je liever niet wilt komen, maar als het je overkomt, je alleen maar kan wensen dat er zo’n plek bestaat.

 

Het opgehaalde geld komt ten goede van het Prinses Máxima Centrum Foundation. Zij dragen bij aan de vele voorzieningen in het PMC met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Mocht je nog ideeën hebben of wil je als bedrijf een shirt sponsoren bijvoorbeeld, neem vooral contact met mij op. Lees ons complete verhaal onder teamleden Niels & Bianca en we houden jullie op de hoogte middels onderstaande blog.

 

Alvast bedankt voor uw donatie!

View all
€25 06-06-2023 | 14:24
€92.50 22-05-2023 | 21:11
€92.90 21-05-2023 | 10:30
€15 27-04-2023 | 22:47 Sterkte in deze zware tijd , de Niek patch schaf ik ook nog aan en zal worden toegevoegd op het patch bord bij 049
€2,500 25-04-2023 | 17:15 Het 860 SQN steunt haar collega's! Wij zijn trots dat onze collega's Niels en Jan zich hebben ingezet voor het Prinses Maxima Centrum waar Niek wordt behandeld. Wij konden als collega's dit niet aan ons voorbij laten gaan. Met dank aan alle donateurs van de “ALL Running for Niek” actie via Instagram en de overige donaties voor de speciaal gemaakte patch. <3
View all

Cheque is overhandigd! 🧡

26-05-2023 | 12:06 Deze week was het zover en hebben de sponsoractie officieel beëindigd. Maandag hebben we de cheque symbolische overhandigd aan het PMC met een eindstand van €15.163!! (Op de foto was het nog €15.071). We hadden nooit gedacht zoveel geld op te halen en zijn iedereen hiervoor enorm dankbaar! De marathon was een bijzondere ervaring die we alle drie hebben uitgelopen. Jan in een tijd van 03:18, Niels in 03:55 en Lieke in 04:51. Onze shirts vielen goed op en we hadden genoeg support vanaf de zijkant. En natuurlijk de belangrijkste supporter Niek zelf. 🧡 Met Niek gaat het de laatste tijd erg goed. Hij heeft veel energie, ondanks de chemo die onverminderd doorgaat. Ook zijn ontwikkeling gaat verder en kan hij inmiddels loslopen. Deze week was de laatste keer opname en hoeven voorlopig niet meer te overnachten in het ziekenhuis. Kortom positief nieuws, al hoewel zijn behandeling nog steeds minimaal anderhalf jaar duurt. Iedereen nogmaals bedankt voor jullie steun en vrijgevigheid. Jullie donaties draagt bij aan de missie van het PMC: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.
Read more