T

Team Daan de Jong

In actie tegen hersentumoren!
from €5.000 (2%)

Lieve familie, vrienden en anderen die de moeite willen nemen onze pagina te bekijken,

Deze pagina hebben wij gemaakt voor onze lieve broer Daan. In 2000 werd hij op 10-jarige leeftijd gediagnosticeerd met een ependymoom, een tumor in de hersenen en in het ruggenmerg. De arts zei tegen Daan: “je hebt een mandarijntje in je hoofd, en die ga ik er voor je uithalen”. Met succes. Een nabestraling vond plaats, om nog resterende cellen in het ruggenmerg weg te halen.

Twaalf bovengemiddeld mooie jaren volgden, met een beetje minder haar en een litteken in zijn nek. "Don’t worry, be happy" stond in zijn leven centraal. Vooral het leven niet al te serieus nemen en de humor in de kleinste dingen zien, dat was Daan. Wij, maar ook hij, hebben ons nooit bezig gehouden met de kans op een terugkeer van de tumor. Tot Daan in 2012 last begon te krijgen van steeds erger wordende hoofdpijn, wat later een recidief bleek te zijn. Wij waren met stomheid geslagen. Na drie weken bleek dit een strijd die niet te winnen was. Op 14 april 2012 is onze lieve Daan op 22-jarige leeftijd overleden.

Jaarlijks worden 10-15 kinderen gediagnosticeerd met een ependymoom. Wat bij Daan begon als een goedaardige tumor, keerde terug in kwaadaardige vorm. Er bestaan nog weinig mensen die een recidief hebben overleefd. Voor Daan waren er geen kansen meer, maar dankzij het vooraanstaande onderzoek wat in het Prinses Maxima Centrum plaatsvindt weten we elk jaar steeds een beetje meer. Hierom hebben onze ouders het Daan de Jong fonds opgericht, waar alle donaties uitsluitend naar onderzoek van kinderhersentumoren gaat.

Als broer en zusje van Daan dragen zij heel graag een steentje bij. Daarom rennen Suus en Jochem op zondag 24 september 2023 de marathon van Berlijn. Steunen jullie mee?

 

Hans, Willemien, Willem-jan & Paulien, Jochem & Baudine, en Suus de Jong

View all
€50 23-05-2023 | 22:43
€50 12-05-2023 | 16:16