FITZ

Ren voor de Toekomst: FITZ in Actie tegen Kinderkanker
from €100,000 (100%)
Together, we've covered 21.530 km

We gaan het doen! FITZ staat in de startblokken voor de halve marathon, maar dit is voor ons meer dan alleen een sportieve uitdaging. Ons doel is duidelijk: we lopen niet alleen voor onszelf, maar vooral voor het Prinses Máxima Centrum, want wij vinden dat kanker bij kinderen niet kan en mag. Daarom trekken we op 7 april 2024 met 80 collega's onze hardloopschoenen aan. Daarvoor hebben we jullie hulp natuurlijk hard nodig! 

Waar rennen we voor? 

Op dit moment ontwikkelt het Prinses Máxima Centrum een digitaal platform voor alle kinderen verbonden aan het Máxima: M4you. Het is een platform waar kinderen informatie kunnen vinden over hun lichaam, de behandeling die ze te wachten staat en wat er zoal te doe nis in het Máxima. Het stimuleert hun nieuwsgierigheid; veel wordt visueel gemaakt en alles wordt uitgelegd in begrijpelijke taal. Kinderen kunnen er digitaal activiteiten volgen vanuit hun bed en contact maken met andere kinderen, wat ze in het ‘echt’ vaak lastig vinden. Het doel van het platform is de ontwikkeling van de kinderen van alle leeftijden te stimuleren. Het is zo belangrijk dat dit niet stilstaat in een periode waar hun leven en dat van hun ouders op z'n kop staat. En juist dit ontwikkeldoel, past zo goed bij ons als bedrijf. 

Na de lancering in 2024 is het de bedoeling dat het platform verder gevuld gaat worden met specifieke content. Een belangrijk onderdeel daarvan is audiovisuele informatie en games, afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Kinderen worden zo optimaal ondersteund in o.a. voorbereiding en het verminderen van angst en stress bij onderzoek en behandeling: dit noemen ze psycho educatie. 

Wij gaan met elkaar bijdragen aan de ontwikkeling van filmpjes, animaties en games die hierover gaan en maken hiermee grote impact in de levens van deze kwetsbare kinderen. Een super mooi doel, waarvoor we hard kunnen gaan rennen met elkaar!

Hoe kun je helpen? 

  1. Doneer! Een kleine donatie kan voor het Prinses Máxima Centrum al het verschil maken. Sponsor onze zwoegende benen en help bij het ondersteunen van onderzoek en behandelingen.
  2. Moedig ons aan! Als je toevallig rondloopt in Berlijn op 7 april, kom dan langs en moedig ons aan. Dat hebben we hard nodig om de finish te halen ;) 
  3. Spread the word! Deel deze pagina op je social media. Hoe meer mensen weten waar we voor rennen, hoe beter.

Bedankt voor je hulp!

View all
€4,249 14-06-2024 | 16:53
€15 17-04-2024 | 22:42
€205 16-04-2024 | 22:06 Nooit te laat om iets te doen...
€15 14-04-2024 | 17:14 Super goede actie! Ga zo door!
€25 12-04-2024 | 18:12