Heroes of Telemark

Van patiënt met Acute Myeloïde Leukemie naar expeditie deelnemer!!!

tijd om fit te worden...

Join this team Donate now
from € 30.000 (98%)
Join this team Donate now

Mijn naam is Eduard Bollebakker (47), vader van Britt(18) en Quinn (11) en anesthesie assistent in het Maxima MC.

Eind juli 2019 kreeg ik de diagnose Acute Myeloïde leukemie. Mijn wereld stond even op z'n kop. Veel tijd om na te denken had ik niet want drie dagen later werd ik opgenomen in mijn 'eigen' ziekenhuis en zat ik aan m'n eerste chemokuur. Na drie maanden opname in quarantaine met daarin drie chemokuren en een stamceltransplantatie werd ik in december 2019 uit het ziekenhuis ontslagen. De behandeling was aangeslagen, ik was vrij van kanker.

En dan begint het pas echt: het revalideren en herstellen, fysiek en mentaal weer fit worden. Minstens net zo zwaar als het doormaken van de behandelingen zelf, iets waar ik van tevoren niet bij stilstond. Ik ben gaan nadenken over hoe ik deze negatieve periode kan omzetten in iets positiefs, voor mijzelf en anderen. Daarbij heb ik mezelf de volgende doelen gesteld:

  • Ik wil geld inzamelen voor een goed doel.

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderen met kanker. Ik weet uit eigen ervaring dat “afleiding” een enorme steun en hulp is tijdens een zwaar ziekteproces, zowel voor de kinderen als de ouders. Door de projecten die Ambassadeur Bas Smit en Nicolette van Dam initiëren ben ik getriggerd om voor dit goede doel te kiezen. Fantastisch hoe deze projecten een deel van de ziekte bij patient en ouders kunnen verzachten. 

  • Ik wil laten zien wat er mogelijk is 14 maanden na een stamceltransplantatie.

Tijdens mijn ziekte heb ik geprobeerd om positief te blijven denken. Ik ben het traject ingegaan met de mentaliteit zoals ik die had toen ik als beroeps militair in opleiding en op uitzendingen was. Zelfdiscipline, motivatie en doorzettingsvermogen waren daarbij de kernwoorden om mijn doel voor ogen te houden en te bereiken. En dat zijn het nog steeds.

Daarom ga ik een fysieke en mentale uitdaging aan met 7 van mijn beste vrienden, degenen die mij tijdens mijn ziekte enorm gesteund hebben. 

We gaan in april 2021 in Noorwegen een historische tocht door de sneeuw afleggen, de “Heroes of Telemark Memorial Expedition”. In de tweede wereldoorlog hebben de Special Forces deze tocht afgelegd om een zwaarwaterfabriek onschadelijk te maken waar Hitler een waterstofbom maakte. We lopen bij deze tocht een week lang 10 uur per dag door onbewoond en afgelegen terrein, op tourskies, met een slede achter ons aan. Daarin zit voeding voor de week, tenten, kleding, etc., want we slapen grotendeels buiten, met temperaturen van zo’n minus 20 graden.
Dit is een expeditie waar je niet zomaar aan deelneemt, zeker niet iemand in mijn situatie, want al lig ik volgens mijn artsen goed op schema met revalideren, ik heb nog een lange weg te gaan.

Dit alles onder professionele begeleiding van oud collega Henk-Jan Geel, oud commando & poolgids met ruim 20 jaar ervaring. Voor meer informatie over deze expeditie:

https://arcticadventure.nl/expedities/heroes-of-telemark-sponsortocht/

Hoe fantastisch is dit om deze unieke, fysiek en mentaal zware ervaring te delen met 7 van mijn beste vrienden die altijd klaar hebben gestaan voor, tijdens en na mijn ziekte! 

Mannen we gaan er iets moois van maken en hopelijk veel geld ophalen om zo een mooi project te initiëren door de Ambassadeurs Bas en Nicolette voor de patiënten en ouders van het Prinses Maxima Centrum.

 

View all
€ 50 26-02-2021 | 11:34 Ik ben zooooo TROTS op je Edje,omdat je bent en omdat je het kunt. Ga ervoor mannen. 💙💪
€ 10 24-02-2021 | 12:04 Mooie doel!
€ 100 23-02-2021 | 20:19 De donatie is voor Martijn en Remco, en natuurlijk Eduard Bollebakker en hun 4 beste vrienden die geweldige uitdaging aangaan in april in Noorwegen; een historische tocht afleggen door de sneeuw!! De “Heroes of Telemark Memorial Expedition” om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderen met kanker. Succes mannen!!👊🏻
€ 100 22-02-2021 | 19:56
€ 25 22-02-2021 | 13:05
View all

Childhood Cancer Awereness Month

16-09-2020 | 12:00 Vandaag brachten Chantal Janzen, Bas Smit, Maan, Robert Doornbos en Sunnery James & Ryan Marciano, ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum, een bezoek aan alle kinderen die op dit moment behandeld worden in het centrum. Deze dag stond in het teken van #ShineGold, de internationale bewustwordingscampagne voor kinderkanker, waarbij in Europa verschillende gebouwen goud worden uitgelicht en gefotografeerd. Kinderen zijn een kostbaar goed en daarom staat de ‘golden ribbon’ symbool voor kinderen met kanker, als ook voor hun familie, de zorgverleners en het belang van onderzoek. Elk jaar is september de ‘Childhood Cancer Awareness Month’. Wereldwijd wordt er dan extra aandacht geschonken aan kinderkanker. Deze maand helpt om de impact van kanker op kinderen en hun gezinnen die hiermee te maken krijgen, onder de aandacht te brengen. Ook het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht staat hier uiteraard bij stil. Het gebouw werd vandaag ook goud uitgelicht. De ambassadeurs brachten vervolgens het gouden licht naar binnen. Het zijn de kinderen van het Prinses Máxima Centrum waar het om draait en daarom verdienen juist zij een gouden lichtje. Durf te dromen…Tijdens de ‘Childhood Cancer Awareness Month’ staat het Prinses Máxima Centrum niet alleen stil bij kinderkanker, maar kijken we ook graag naar de toekomst van kinderen met kanker. Iedereen droomt immers van wat we willen worden, hoe jong we ook zijn. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Voor deze kinderen nemen hun dromen over de toekomst soms even een andere wending, worden onderbroken of zelfs verbrijzeld. In het filmpje ‘Durf te dromen…’ vertellen Luke (17), Yuna (14), Jitte (12) en Jula (7) over hoe zij hun (gouden) toekomst zien. Alle vier hebben ze kinderkanker, maar toch zien ze op hun eigen manier de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.
Read more