Benefietactie HC Houten

Hockeyers in actie voor kinderen met kanker in Kenia

Still to go

from € 25.000 (28%)

Geïnspireerd door Alicia:

Samen kunnen we echt impact maken!

Sport maakt je blij. Sport maakt je gezond. Sport verbindt. Ook als je ziek bent. Beweging, afleiding en vrolijkheid zijn super belangrijk voor kinderen met kanker.

Dat merkte onze lieve en fanatieke clubgenoot Alicia toen ze heel ziek bleek te zijn en in het Prinses Máxima Centrum terecht kwam. Door haar geïnspireerd, start Hockeyclub Houten een benefietactie om kinderen met kanker in Kenia ook te kunnen laten bewegen, plezier maken en revalideren. Want in rijke landen als Nederland is de genezingskans voor kinderen met kanker 75% en in arme landen minder dan 10%. Een onacceptabel verschil. De actie doen we samen met het Prinses Máxima Centrum, hét ziekenhuis voor kinderoncologie en World Child Cancer NL.

Met de Jerusalema-dans zijn de meidenteams van HC Houten samen met de patiënten en verpleegkundigen uit Kenia deze actie gestart. Bekijk vast het filmpje op deze pagina (onder nieuws) en deel het! Begin januari vertellen we jullie nog meer over de achtergrond van deze actie.  

In april 2021 is het dan zover. Dan volgt een grote actieweek met alle hockey teams: van de Funkeys tot en met de Veteranen. Onze teams zullen dan op tal van manieren uitgedaagd worden om per team een mooi bedrag op te halen. Ben je benieuwd naar wat de verschillende teams doen? Kijk dan op deze pagina bij de teamleden wat hun bijdrage is. Je kunt ook zelf vanuit je eigen team laten weten wat jullie van plan zijn of al opgehaald hebben.

Het komend half jaar gaat HC Houten zich inzetten voor het Outreach programma. Je zult dan ook vaker van ons gaan horen! En wij hopelijk van jullie!

Wil je nu al in actie komen? 

  • Je kunt direct doneren via deze actiepagina van het Prinses Máxima Centrum, bijvoorbeeld door een tikkie te sturen. 
  • Ook kun je nu alvast een teampagina aanmaken (“ik wil in dit team”), en zelf als team een geweldige prestatie leveren. Je hoeft hiermee niet tot april te wachten. En voor het team dat het meeste geld weet op te halen, wacht een mooie prijs.
  • Stuur de Jerusalema opname rond in jouw netwerk! We vinden het belangrijk dat mensen het Outreach programma kennen.
  • Super mooi als individuen ook een donatie willen doen.

Wil je als bedrijf een bijdrage leveren? We bieden mooie sponsorpakketten aan, met verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via: jeugdbestuur@hchouten.nl 

Voor meer informatie en overige vragen kun je ons ook bereiken via: jeugdbestuur@hchouten.nl

View all
€ 25 26-11-2020 | 23:06
€ 10 26-11-2020 | 22:36 Ik las net met tranen in mijn ogen het verhaal op LinkedIn van vader Onno over zijn dochter Alicia. Ik hoop dat we met elkaar haar laatste wens kunnen laten uitkomen.
€ 5 26-11-2020 | 22:13
€ 25 26-11-2020 | 22:08
€ 150 26-11-2020 | 21:51
View all

Jerusalema dans

23-11-2020 | 10:24 Hierbij de Jerusalema dans om de benefietactie van hockeyclub Houten aan te kondigen. Het filmpje is dankzij de MD1, MC1, MB1, MB2, MA1, MA2, MA6 en de zieke kinderen, verpleegkundigen en doktoren in Kenia gelukt. Ook heeft Ward een grote bijdrage geleverd aan het camera en filmwerk, dank hiervoor!  Binnenkort volgt verdere informatie. Maak nu alvast een team aan op deze pagina!
Read more