Muziek in het Máxima

from €225,000 (14%)

In de muziekstudio van het Prinses Máxima Centrum kunnen alle kinderen die behandeld worden in het Máxima, en ook hun broertjes en zusjes, muziek maken en luisteren.

De muziekstudio is ook een plek waar kinderen een instrument kunnen leren bespelen of zelfs een videoclip kunnen opnemen. Onder begeleiding van professionals en vrijwilligers van Muziekids*. De studio is een vrolijke ruimte vol muziekinstrumenten voor kinderen van alle leeftijden. De studio is dagelijks geopend en er worden verschillende activiteiten, zoals de muziekbingo, karaoke 4 kids en een interactief miniconcert georganiseerd. Met de troubadourkar worden kinderen bezocht die niet van de kamer kunnen voor muziek aan bed.

De ‘muzikale pleister’ die de studio met haar activiteiten biedt, vormt een mooie aanvulling op het programma van de afdeling kwaliteit van leven. Hierdoor ontvangen kinderen niet alleen medische zorg, maar hebben zij ook de mogelijkheid om zich creatief te uiten en positieve ervaringen op te doen tijdens hun verblijf in het Máxima.

Impact

Muziek biedt troost en ontspanning, wat vooral waardevol is voor kinderen die kanker hebben en te maken krijgen met fysieke en emotionele uitdagingen. Door middel van muziek kunnen kinderen positieve ervaringen opdoen tijdens hun behandeling, wat bijdraagt aan het herstel.

Kinderen ontmoeten elkaar en spelen samen muziek, wat sociale interactie en vriendschappen bevordert.

Kosten

Financiën zijn en blijven nodig om de muziekstudio in het Máxima te behouden. Hiervoor is jaarlijks een bedrag van € 75.000,- benodigd. Het streven is voor de komende 3 jaar de muziekstudio te financieren. Dit budget wordt gebruikt om de muziekstudio in het Máxima dagelijks te kunnen laten "draaien", allerlei activiteiten in de kliniek (troubadourkar, bouwplaatsconcerten, etc.) uit te voeren en de studioleiders te financieren.

Uw steun maakt het verschil

Dit muzikale project valt niet onder de standaard zorg en wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Om het programma te kunnen aanbieden, zijn wij afhankelijk van steun van partners en donateurs.  We hopen dat we op uw steun mogen rekenen. Hiermee maakt u direct een verschil in het leven van kinderen met kanker.

* Muziek in het Máxima wordt uitgevoerd door Stichting Muziekids

View all
€50 07-06-2024 | 21:37 To: Team De Waard
€50 07-06-2024 | 14:57 To: Team De Waard
€23 07-06-2024 | 11:05 To: Team De Waard The real number 23 - succes met de tocht!!
€15 07-06-2024 | 10:38 To: Team De Waard
€20 07-06-2024 | 09:37 To: Team De Waard Quynten is mijn spiritanimal daarom