Julie Emma Fonds

Julie Emma fonds

Julie Emma was een vrolijk, sportief meisje met een sterk karakter, toen ze op Koningsdag in 2021 heel ziek werd. Julie Emma had net een paar weken daarvoor haar grote wens in vervulling zien gaan. Haar eigen hond, ‘Googha’ genaamd.

Drie dagen later in het AMC kreeg Julie Emma met spoed een zware hersenoperatie. De zeldzame hersentumor zorgt voor grote druk in Julie Emma’s hoofd, functies vallen uit en haar leven hangt zes weken aan een zijden draadje. Ze wordt overgebracht naar het Prinses Máxima Centrum waar ze tegen alle verwachtingen in toch weer leert lopen en praten – met veel zorg van specialisten logo-, ergo- en fysiotherapeuten.

“Elke dag een feestje”

Als je geen dagen meer aan het leven kunt toevoegen, dan is het leven aan de dagen toevoegen zo belangrijk. Dat is precies wat we in het AMC en het Máxima gedaan hebben. Van elke dag een feestje gemaakt. Iedere grote en kleine overwinning hebben we gevierd. We hebben nog een prachtige laatste vakantie gehad met afsluitende bonte avond. Op 17 september is ze thuis overleden.

Julie Emma Fonds gaat voor ‘Quality of Life’

De hersentumor van Julie Emma heet ‘Diffuus Midlijn Glioom’ (DMG) en is zo zeldzaam dat geld voor onderzoek slechts voor een beperkte groep kinderen zin heeft. We willen daarom iets bijdragen voor alle kinderen wat voor Julie Emma in haar laatste fase zo het verschil gemaakt heeft.

Alle extra ondersteunende zorg in het Máxima was essentieel voor Julie Emma om van ‘elke dag een feestje te maken’ – hoe zorgelijk de situatie ook was. Vandaar dat wij het Julie Emma fonds oprichten om te helpen ‘elke dag een feestje te maken’. Voor álle kinderen die kanker krijgen. Want elk kind verdient dat ‘elke dag een feestje’ is, zeker als ze ziek zijn.

In het Máxima strijden alle professionals daar elke dag hard voor.

 

Julie Emma – You’ll never walk alone!

View all
€50 17-06-2024 | 21:33 To: Run for Julie Emma fonds
€25 12-06-2024 | 06:42 To: Feest voor JE
€25 07-06-2024 | 16:49
€15 06-06-2024 | 11:01
€50 01-06-2024 | 20:47