Even voorstellen

01-05-2022 | 20:27

Wij zijn Wim en Linda. 67 en 60 jaar jong, ouders van twee zonen. Blij met onze schoondochters en sinds een paar maandjes trotse opa en oma. Wij wonen in een klein stadje aan de rand van de provincie Utrecht, in Nederland.

In 2017 heeft onze jongste zoon de Camino Frances gelopen naar Santiago de Compostella. Via deze website hebben we hem kunnen volgen.

In 2020 is Wim inmiddels behandeld voor prostaatkanker. Daarbij hoorden 35 bestralingen in het UMC. Iedere dag zag hij daar kleine kinderen met kale hoofdjes, dat deed hem veel pijn en bracht hem veel verdriet.

Toen was daar de coronapandemie. We wilden gezonder gaan leven door wat af te vallen en wat meer te gaan bewegen. We begonnen door samen te gaan wandelen.

Op een dag zegt Wim, ‘Ik ga de Camino lopen, net zoals Koen’.

Linda was verbaasd, had dit niet zien aankomen. Haar antwoord was ‘Ik ga mee, dit gaan we samen doen’. We zijn nu twee jaar verder en wij zijn er klaar voor!

De reis is geboekt en nu zijn we bezig met andere voorbereidingen. Eén van die voorbereidingen is de wens van Wim. We gaan lopen voor een goed doel, namelijk World Child Cancer. In Nederland krijgen kinderen met kanker alle zorg, simpelweg omdat deze zorg er is. In veel andere landen hebben kinderen geen kans om te blijven leven omdat dezelfde zorg daar niet beschikbaar is.

Om deze reden steunen wij het WCC en hopen wij met de donaties te kunnen helpen. Wij gaan de uitdaging aan om 800 kilometer lang te wandelen voor dit goede doel. Zoals Wim al vaker heeft gezegd, al red je maar één kind.

Wij hebben er zin in!