RVC'33 in beweging voor kwaliteit van leven tijdens en na kinderkanker

RVC'33 Snertloop
Closed You can't donate anymore
from €5,000 (184%)

Bij RVC'33 zetten we ons in voor het bieden van hoop en steun daar waar deze het hardst nodig is. Daarom hebben we ons blauwe hart en inzet gegeven aan het "Quality of Life" programma van het Prinses Maxima Ziekenhuis. 

Onze eigen leden, Nathalie en Wouter, hebben de kracht van dit programma ervaren toen hun tweejarige dochter Tess een vorm van kinderkanker kreeg in September 2022. Na een dappere strijd, een operatie en meerdere chemotherapieën, is Tess sinds 11 december klaar met haar behandeling en heeft ze de laatste kraal, de bloemenkraal, ontvangen. Nu staat haar enkel nog een operatie te wachten om het chemokastje te verwijderen, gevolgd door driemaandelijkse controles. Zij zijn deze periode door gekomen door steun van vrienden, familie en kennissen maar ook door het "Quality of life" programma.

Kinderkanker treft niet alleen het kind, maar raakt de kern van een hele familie. Het is een gevecht dat verder gaat dan de ziekte; het is een strijd om kwaliteit van leven. En daarom steunen we met de Snertloop 2024 dit cruciale programma van het Prinses Maxima Centrum. Het is bemoedigend dat 75% van de kinderen herstelt van deze ziekte, maar voor de overige 25%, waar genezing helaas niet haalbaar is en de toekomst onzeker, wordt het belang van dit programma des te duidelijker en onmisbaar voor gezinnen.

Het Prinses Máxima Centrum is niet zomaar een ziekenhuis; het is een baken van hoop, waar het dagelijks leven en de ontwikkeling van kinderen en gezinnen doorgaan, zelfs in de donkerste tijden. Het programma "Quality of Life" richt zich op het fysieke, sociale, emotionele, cognitieve en spirituele welzijn, zowel tijdens als na de behandeling. Ouders en kinderen noemen deze zorg onmisbaar.

Zoals Nathalie het verwoordt:
"Je wilt hier niet zijn, maar als het moet, is dit de beste plek."

Van het dynamische "Maximaal Bewegen" sportprogramma, dat cruciale fysieke herstel door beweging en sport bevordert, tot de warme ouder/kind-kamers die gezinsbanden verstevigen in zware tijden; van de speelse activiteiten en creatieve knutsels tot de fietsjes die voor vreugde zorgen tijdens het wachten en de behandelingen; en van de beamers met afleidende video's die kinderen helpen te ontspannen tijdens moeilijke onderzoeken - elk element van zorg is met zorg en aandacht uitgewerkt. Alles wat buiten de traditionele medische zorg valt, wordt omvat door dit programma. Dit is essentieel om te blijven bestaan, omdat het het verschil maakt voor kind en gezin om deze uitdagende periode zo draaglijk mogelijk te maken. 

Samen kunnen we een verschil maken.
Steun ons in de Snertloop 2024 op 6 januari en help ons het "Quality of Life" programma te steunen.
Laten we samen staan voor elk kind en elke familie die geconfronteerd wordt met deze uitdagende reis. Jouw bijdrage kan levens veranderen.
Loop mee, steun of doneer en maak een verschil.

INSCHRIJVEN: www.rvc33.nl/747/Inschrijving_snertloop

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€900 10-01-2024 | 17:42
€25 10-01-2024 | 16:42
€15 09-01-2024 | 19:20
€20 08-01-2024 | 22:55
€10 08-01-2024 | 11:10