Ons verhaal

Niels & Bianca van Brandwijk

( Member of team: ALL Running for Niek )

from €4,000 (173%)

Op woensdag 11 januari 2023 is een nachtmerrie werkelijkheid geworden en is onze zoon, Niek toentertijd bijna één jaar oud, gediagnosticeerd met leukemie.

 

Het begon allemaal begin december toen Niek onbegrepen klachten had (zoals koorts, rode vlekjes, vermoeidheid etc.) en langzaam steeds zieker werd. Na een derde huisarts bezoek, kregen we een spoedplaatsing bij een kinderarts in het SFG. Deze arts had na een paar minuten al door dat het goed mis was en vertelde met een brok in haar keel dat ze leukemie vermoedde. Als ouders was dit misschien wel de grootse klap, zo onverwachts, zoveel onbekendheid en vragen. Het bloedbeeld bevestigde haar vermoedde en we waren dezelfde dag om 14:00 nog welkom in het PMC.

 

Binnenkomst in het PMC is hartverscheurend. Om je heen zie je kindjes zonder haar met mobiele infusen en je weet dat dit de toekomst is voor Niek. Eenmaal bij de afdeling stond zijn naambordje al klaar. De opname tijd was uiteindelijk anderhalve week en is als een waas aan ons voorbijgegaan. De eerste dagen stonden in het teken van bloedtransfusies, het plaatsen van de Port-a-Cath (PAC) en diverse onderzoeken. Sommige dingen zullen voor altijd bij ons blijven zoals de eerste keer wegbrengen voor narcose, de Cliniclowns en de start van zijn chemokuur op zijn eerste verjaardag. Maar het meeste wat ons bij blijft is de liefde en zorg die het PMC ons biedt. Het PMC is een plek waar je liever niet wilt komen, maar als het je overkomt, je alleen maar kan wensen dat er zo plek bestaat.

 

Inmiddels zijn we begonnen met de dagbehandelingen waarbij we tweemaal in de week naar het PMC of Reinier de Graaff Gasthuis gaan. Tijdens deze behandelingen krijgt hij zijn chemokuren en medicatie voor zijn verminderde afweer. Daarnaast krijgt hij thuis zijn verdere medicatie die ook bijwerkingen hebben. Zo heeft hij enorme eetlust en slaapt hij slecht waardoor de nachten kort en gebroken zijn. Gelukkig krijgen we veel steun van mensen om ons heen en de ruimte van onze werkgevers om deze periode gezamenlijk als gezin aan te gaan.

 

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. We zien de toekomst hoopvol tegemoet mede doordat het vooruitzicht op genezing groot is. Door Niek zijn leeftijd beseft hij het ziek zijn zelf niet en is zijn lach en vrolijkheid soms het grootste geschenk van de dag. We genieten van de tijd en liefde met zijn drieën. Daarnaast hebben we het mooie nieuws dat Bianca in verwachting is. Hier kwamen we vier dagen voor de diagnose achter.

 

Een vriendin van Bianca, Lieke, is van plan de marathon van Rotterdam te lopen op 16 april 2023 en kwam met het idee om er een sponsorloop van te maken. Ik vond het zo’n goed idee dat ik direct heb besloten om ook mee te doen. Inmiddels heeft een naaste collega, Jan, ook besloten om aan ons team deel te nemen. Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum Foundation. Zij dragen bij aan de vele voorzieningen in het PMC met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€10 16-04-2023 | 09:04
€25 16-04-2023 | 00:13 Hopelijk kan het totaal bedrag van iedereen bij elkaar wat betekenen voor het onderzoek. Ik draag daar graag aan mee
€10 14-04-2023 | 20:52
€10 14-04-2023 | 18:00
€15 13-04-2023 | 20:30
View all

Cheque is overhandigd! 🧡

26-05-2023 | 12:05 Deze week was het zover en hebben de sponsoractie officieel beëindigd. Maandag hebben we de cheque symbolische overhandigd aan het PMC met een eindstand van €15.163!! (Op de foto was het nog €15.071). We hadden nooit gedacht zoveel geld op te halen en zijn iedereen hiervoor enorm dankbaar! De marathon was een bijzondere ervaring die we alle drie hebben uitgelopen. Jan in een tijd van 03:18, Niels in 03:55 en Lieke in 04:51. Onze shirts vielen goed op en we hadden genoeg support vanaf de zijkant. En natuurlijk de belangrijkste supporter Niek zelf. 🧡 Met Niek gaat het de laatste tijd erg goed. Hij heeft veel energie, ondanks de chemo die onverminderd doorgaat. Ook zijn ontwikkeling gaat verder en kan hij inmiddels loslopen. Deze week was de laatste keer opname en hoeven voorlopig niet meer te overnachten in het ziekenhuis. Kortom positief nieuws, al hoewel zijn behandeling nog steeds minimaal anderhalf jaar duurt. Iedereen nogmaals bedankt voor jullie steun en vrijgevigheid. Jullie donaties draagt bij aan de missie van het PMC: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.
Read more