M

Dani's strijd tegen kinderkanker, help je mee?!

Manon Oostdam

Still to go

from €7,000 (196%)

In maart 2023 zijn wij trotse ouders geworden van onze jongste zoon Dani! Samen met zijn broer Luca van 3 jaar, lachte het leven ons tegemoet. Tot Dani vanaf 3 maanden ineens veranderde, nauwelijks dronk en steeds meer begon te spugen. Maanden van ploeteren, artsen bezoeken, ehbo, huisartsen volgden.

Een sonde zou hem helpen aansterken. Onderzoeken werden gedaan maar nergens kwam een diagnose. Ondertussen bleef hij spugen, groeide hij inmiddels wel maar leek hem echt iets niet lekker te zitten. De kracht in zijn linkerarm nam af, maar dat was een soort kip en het ei verhaal. Weinig binnen houden, weinig energie, afbraak van spierkracht.

Na 3 weken in het ziekenhuis te zijn opgenomen zou het laatste vinkje op de checklijst slechts een formaliteit zijn. Een mri van zijn koppie, maar de artsen verwachtte daar niks van.

Op woensdag 25 oktober stond de mri gepland onder narcose, Dani was tenslotte pas 7 maandjes. De uitslag zou globaal diezelfde middag er zijn maar...de week daarop zouden wij een definitieve uitslag krijgen.

Daar stonden na 3 kwartier de artsen al in de kamer. Zullen we het gesprek hier doen of even ergens anders? Nee hoor dat doen we hier zei ik.

Ik wist het toen ze binnen kwamen, zo snel na de mri...dit kan niet goed zijn. En dat was het ook niet. We hebben slecht nieuws; "Dani heeft een tumor in zijn hoofd. De ambulance is opgeroepen en jullie worden nu naar het Prinses Maxima Centrum (PMC) gebracht". Een klap in ons gezicht. Tussen de tranen door vroeg ik; " Hoe erg is het? Gaat hij dood?". Het enige wat de neuroloog kon zeggen was dat de tumor groot was; avocado grootte. De rest heb ik niet meer gehoord. En nu zitten we sinds die woensdag 25 oktober geregeld in het Prinses Maxima Centrum. Een plek waar je nooit had willen zijn, maar de beste plek voor Dani op dit moment. Duidelijk is dat de tumor nooit volledig verwijderd kan worden, en dat we moeten hopen op het stabiliseren van de tumor.

Dani heeft een zware hersenoperatie gehad om de tumor voor een deel te verwijderen. Helaas heeft hij als complicatie van de operatie een herseninfarct gekregen, met blijvend hersenletsel. Wij hopen als ouders van dit kleine jongetje van slechts 8 maanden oud, dat er een behandeling ontwikkeld wordt waarmee ook deze vorm van kanker genezen kan worden.

Het Prinses Maxima Centrum is een onderzoekscentrum en is altijd bezig met het vinden van behandelmethode voor de 100% genezing van kinderkanker. Echter, daarvoor is geld nodig, veel geld.

Op 18 en 19 januari zijn Jeffrey (papa Dani) en ik jarig. Voor ons zou het grootste kado een mooie donatie aan het PMC zijn. Daarom vragen wij jullie hulp in de vorm van een donatie. Dani is een strijder, een kleine held, net als al de anderen kinderen die deze oneerlijk strijd moeten voeren.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€10 26-02-2024 | 21:35 Heel veel sterkte en kracht toegewenst.
€25 23-02-2024 | 22:37
€10 13-02-2024 | 17:13
€5 12-02-2024 | 22:14
€10 12-02-2024 | 21:52
View all

Wauw, sprakeloos!

22-12-2023 | 22:06 Lieve donateurs, Ik ben op zoek naar woorden om uit te drukken hoe trots en dankbaar ik ben met dit resultaat nu al! Ongekend, de actie loopt pas een dag en de teller staat al op een bedrag van €7285. FANTASTISCH! We gaan gewoon door, alles is welkom, alles.  De steun die wij als gezin ontvangen, op welke manier dan ook, met of zonder donatie, is om stil van te worden. Heel veel dank namens alle families van en de kinderen met kanker.   Lieve groet, Manon, Jeffrey, Luca en Dani☺️
Read more