Leerlingen Lek en Linge gaan voor impact

Leerlingen Lek en Linge Culemborg

( Member of team: Benefietactie gestart door HC Houten )

Closed You can't donate anymore
from €600 (178%)

Lek en Linge opnieuw in actie!

Iedereen kent de schitterende magnoliaboom op het schoolplein van de HAVO lokatie wel. En de leerlingen op de HAVO lokatie hebben de foto op de 1ste verdieping bij de kluisjes vast wel eens bekeken. Dit is een foto van leerlinge Alicia Franken, en de boom is ter herinnering aan haar kleurrijk en altijd zonnig karakter geplant.  

Alicia zat bij ons op school, en deed tweetalig HAVO. Ze was super sportief, creatief en vooral een erg gezellige, lieve vriendin en klasgenoot. Ze was pas 14 jaar toen ze ineens hoorde dat ze heel ernstig ziek was. Een agressieve vorm van botkanker bleek de boosdoener. Een vorm van kanker waar helaas weinig aan te doen is.

Lek en Linge organiseerde vorig jaar januari 2019 een piepjestest-actie op de HAVO locatie met twee klassen van tweetalig HAVO om geld op te halen voor kinderen met kanker in een kinderziekenhuis in Kenia (een partnerziekenhuis van het Prinses Maxima Centrum). Het was een belangrijke wens van Alicia om lotgenootjes met sport en beweging te verblijden en in hun herstel te helpen. En het liefst in Kenia, waar de kinderen zoveel minder kansen en voorzieningen hebben dan kinderen hier. Alicia was zelf nog bij de actie op school aanwezig om haar klasgenoten aan te moedigen, een week voor haar overlijden. 

Als leerlingen van Lek en Linge zijn we ontzettend blij dat deze actie vervolgens is opgepakt door Hockeyclub Houten en heel veel andere enthousiaste betrokkenen om de impact van Alicia’s wens nog verder te vergroten. 

Wij willen als leerlingen van Lek en Linge laten zien hoe mooi we dit vinden en de actie nog een extra boost geven. Dit keer met veel meer leerlingen dan vorig jaar en vanuit verschillende locaties. Met onze steun en die van vele anderen die zich keihard inzetten voor Alicia ’s droom, kan er in september een prachtig bedrag worden overhandigd aan het ziekenhuis in Kenia. 

Wat gaan we doen?

In de week van 14 juni zal er daarom tijdens de pauze op woensdag, donderdag en vrijdag door verschillende leerlingen op de HAVO en VWO locatie aandacht worden gevraagd voor dit goede doel. Dit zijn de locaties waar Alicia en/of haar broer Elano op school hebben gezeten (en wijzelf nu zitten). 

Je kunt ons vinden in de aula (de banners en foto’s zijn niet te missen!). Het is eigenlijk heel simpel: het zou top zijn als je een donatie zou willen doen in cash in een mooi versierde pot of bij meer dan 4 euro een digitale overmaking (via de QR-code van deze actiepagina). Met een kleine of grote bijdrage kunnen we met zoveel mogelijk leerlingen gezamenlijk heel veel betekenen!

Wij hopen dat zoveel mogelijk leerlingen deze spontane, door leerlingen zelf georganiseerde actie willen steunen. Het zou prachtig zijn als we hiermee samen, vlak voor het einde van het schooljaar, iets moois kunnen betekenen!

We hopen iedereen in de aula op de Havo en VWO lokatie te zien!

Leerlingen van Lek en Linge

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€25 22-06-2021 | 21:50
€10 21-06-2021 | 07:39
€132.70 20-06-2021 | 19:31 🦋 Voor onze lieve Alicia en de kinderen in het ziekenhuis in Kenia 🦋 Van alle leerlingen en docenten van Lek & Linge Havo-lokatie die in de collectebus hebben gedoneerd.
€46.10 20-06-2021 | 19:16
€5 20-06-2021 | 00:16
View all

Wat een prachtige prestatie van de leerlingen en docenten van Lek en Linge!!

20-06-2021 | 21:19   Op 16, 17 en 18 juni werd er op de Havo en VWO lokatie van Lek en Linge aandacht gevraagd voor de mooie wens van oud-leerlinge Alicia die dit jaar eindexamen zou hebben gedaan op de HAVO lokatie. Eva, Boaz, Souanne en Kyra riepen zoveel mogelijk aanwezige leerlingen via de intercoms op om tijdens de schoolpauzes een bijdrage te leveren. Samen met andere geweldig enthousiaste leerlingen stonden zij vervolgens in de aula klaar om hun verhaal met anderen te delen en medeleerlingen aan te moedigen een steentje bij te dragen. Ook de leerlingenraad stuurde via instagram en facebook berichten uit over de actie! Ongelofelijke toppers samen en fantastisch dat zoveel leerlingen en docenten hieraan wilden bijdragen!! Het resultaat mag er zijn: samen werd er 1.048 Euro opgehaald, via deze actiepagina en met een collectebus!! Prachtig! We zijn Lek en Linge, alle leerlingen, docenten en ouders die hebben bijgedragen enorm dankbaar voor deze mooie prestatie en ieders betrokkenheid!!
Read more