Everything happens for a reason!!!

Eduard Bollebakker

( Member of team: Heroes of Telemark )

Closed You can't donate anymore
from €17,000 (94%)

Mijn naam is Eduard Bollebakker (48), vader van Britt(19) en Quinn (12) en anesthesie assistent in het Maxima MC.

Eind juli 2019 kreeg ik de diagnose Acute Myeloïde leukemie. Mijn wereld stond even op z'n kop. Veel tijd om na te denken had ik niet want drie dagen later werd ik opgenomen in mijn 'eigen' ziekenhuis en zat ik aan m'n eerste chemokuur. Na drie maanden opname in quarantaine met daarin drie chemokuren en een stamceltransplantatie werd ik in december 2019 uit het ziekenhuis ontslagen. De behandeling was aangeslagen, ik was vrij van kanker.

En dan begint het pas echt: het revalideren en herstellen, fysiek en mentaal weer fit worden. Minstens net zo zwaar als het doormaken van de behandelingen zelf, iets waar ik van tevoren niet bij stilstond. Ik ben gaan nadenken over hoe ik deze negatieve periode kan omzetten in iets positiefs, voor mijzelf en anderen. Daarbij heb ik mezelf de volgende doelen gesteld:

  • Ik wil geld inzamelen voor een goed doel.

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderen met kanker. Ik weet uit eigen ervaring dat “afleiding” een enorme steun en hulp is tijdens een zwaar ziekteproces, zowel voor de kinderen als de ouders. Door de projecten die Ambassadeur Bas Smit en Nicolette van Dam initiëren ben ik getriggerd om voor dit goede doel te kiezen. Fantastisch hoe deze projecten een deel van de ziekte bij patient en ouders kunnen verzachten. 

  • Ik wil laten zien wat er mogelijk is 14 maanden na een stamceltransplantatie.

Tijdens mijn ziekte heb ik geprobeerd om positief te blijven denken. Ik ben het traject ingegaan met de mentaliteit zoals ik die had toen ik als beroeps militair in opleiding en op uitzendingen was. Zelfdiscipline, motivatie en doorzettingsvermogen waren daarbij de kernwoorden om mijn doel voor ogen te houden en te bereiken. En dat zijn het nog steeds.

Daarom ga ik een fysieke en mentale uitdaging aan met 7 van mijn beste vrienden, degenen die mij tijdens mijn ziekte enorm gesteund hebben.

We gaan in april 2021 in Noorwegen een historische tocht door de sneeuw afleggen, de “Heroes of Telemark Memorial Expedition”. In de tweede wereldoorlog hebben de Special Forces deze tocht afgelegd om een zwaarwaterfabriek onschadelijk te maken waar Hitler een waterstofbom maakte. We lopen bij deze tocht een week lang 10 uur per dag door onbewoond en afgelegen terrein, op tourskies, met een slede achter ons aan. Daarin zit voeding voor de week, tenten, kleding, etc., want we slapen grotendeels buiten, met temperaturen van zo’n minus 20 graden.
Dit is een expeditie waar je niet zomaar aan deelneemt, zeker niet iemand in mijn situatie, want al lig ik volgens mijn artsen goed op schema met revalideren, ik heb nog een lange weg te gaan.

Dit alles onder professionele begeleiding van oud collega Henk-Jan Geel, oud commando & poolgids met ruim 20 jaar ervaring. Voor meer informatie over deze expeditie:

 https://arcticadventure.nl/expedities/heroes-of-telemark-sponsortocht/

Hoe fantastisch is dit om deze unieke, fysiek en mentaal zware ervaring te delen met 7 van mijn beste vrienden die altijd klaar hebben gestaan voor, tijdens en na mijn ziekte! 

Mannen we gaan er iets moois van maken en hopelijk veel geld ophalen om zo een mooi project te initiëren samen met Ambassadeur Bas Smit voor de patiënten en ouders van het Prinses Maxima Centrum. 

Ik voel me trots! 

 

17 Maart 2021:

Door de COVID-19 maatregelen in Noorwegen zijn we genoodzaakt om onze tocht te verzetten naar April 2022.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€25 04-05-2022 | 02:26
€15 11-04-2022 | 10:29 Omdat Eduard een fijne collega was en ik zijn ziek zijn 'meegeleefd ' heb.
€20 10-04-2022 | 17:51 Wat een uitdaging voor geweldig doel! Toppers!!
€15 09-04-2022 | 10:02
€15 05-04-2022 | 00:11