Sandra wandelt Maximaal!

Sandra Plette

Still to go

Qr
from € 2.500 (66%)

Mijn naam is Sandra Plette, 50 jaar, getrouwd, en moeder van drie prachtige adoptiekinderen (17, 14 en 12 jaar) uit China. In het afgelopen jaar heb ik een passie voor wandelen ontwikkeld en nu wil ik er graag een challenge van maken.

In 2021 wil ik minimaal 1.000 km aan wandelplezier op de teller hebben staan. En waarom dit niet koppelen aan een goed doel? Enige tijd geleden werd ik emotioneel geraakt door het tv-programma 'Pauw Komt Binnen' opgenomen bij het Prinses Máxima Centrum te Utrecht. Hieruit bleek dat er veel geld nodig is voor onderzoek naar verschillende soorten kanker bij kinderen. Je wilt toch niets liever dat al deze kinderen van deze verschrikkelijke ziekte genezen worden?!

 

Op deze manier wil ik graag meehelpen aan de missie van het Prinses Máxima Centrum: 

Elk kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

 

Ik ga ervoor en heb je zin om mee te wandelen dan hoor ik dat graag, maar vergeet niet te doneren. Bekijk mijn wandelingen en foto's onder het kopje 'nieuws'. 

View all
€ 15 11-04-2021 | 19:32
€ 12,50 27-03-2021 | 19:19 Dit zijn deze maand onze klompenpaden: Wiseperpad, Kreelsepad, Beekweidenpad en het Norderpad. Daarnaast nog wandelen in de buurt. Weglopen zo graag met je mee.
€ 15 25-03-2021 | 21:09
€ 28 08-03-2021 | 21:59
€ 10 27-02-2021 | 19:36 Wij wandelen graag klompenpaden en doneren voor elk pad dat we lopen €2,50
View all

De dag van Wijhe

10-04-2021 | 17:41  Simone en ik wandelen "De dag van Wijhe', onze eerste wandeling van de alternatieve Sallandse wandelvierdaagse. We parkeren de auto bij Brasserie op Duur in Den Nul en zetten onze eerste stempel bij aanvang van de wandeling. Al om 8.30 gestart, wetende dat het weer vanmiddag slechter zal worden. Voor nu is de temperatuur prima en we vertrekken met volle moed. We lopen van Den Nul via het smalle Drostenpad naar Landgoed Spijkerbosch. Het wit gestucte  Spijkerbosch komt goed tot zijn recht in het omringende parklandschap. De naam Spijkerbosch is afgeleid van het woord spieker of spijker wat zijn herkomst heeft uit het Latijn. Hierin is "specarium" een opslagruimte voor graan (=spica). Het Spijkerbosch is dus waarschijnlijk ontstaan als graanopslag; een klein stenen gebouwtje in het bos. In de loop der eeuwen werd het gebouwtje steeds verder uitgebouwd en verfraaid tot wat het nu is. We lopen langs weilanden en door bossen en komen uit bij Zoogenbrink, een gerestaureerde boerderij met een mooi hooiberg. Hier vind je informatie over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de Ijsseluiterwaarden. Over landgoed Nijendal we verder en passeren de 'Alte Herren Brücke'; de naam van deze brug is te danken aan de 'Alte Herren', die al jaar en dag actief zijn in het onderhouden en aanpassen van de groene route. Tussen Boskamp en Olst staat Havezate Groot Hoenlo. Het imposante gebouw is door de eeuwen heen meerdere  malen herbouwd; de huidige gevel stamt uit 1897, de toren uit 1904. Auteur Harry Mulisch verbleef er enige tijd, in zijn boek 'De ontdekking van de hemel' beschrijft hij Groot Hoenlo, maar noemt het Groot Rechteren. Het landgoed is sinds 2001 een beschermd rijksmonument. Tegenwoordig zijn er verschillende appartementen in het statige huis. Vanaf hier lopen we Boskamp en vanuit daar vervolgen we onze weg naar Olst. In Olst moeten we onze 2e stempel zetten bij Nobach. Nu nog het laatste stuk terug  naar ons beginpunt, waar we een broodje en koffie nuttigen. Vanaf hier start ons bonusrondje van 5,5 km over de Duursche Waarden, een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer. Een prachtige omgeving, je waant je het gevoel in de 'middle of nowhere' te zijn. Als eerste komen we bij de restanten van de oude steenfabriek Fortmond. Hier staat ook de uitkijktoren, de klim naar boven wordt beloond met een mooi uitzicht. Hierna vervolgen we de route een lang stuk langs de Ijssel, prachtig! Als klap op de vuurpijl gaan we met het trekpontje over de nieuw gegraven nevengeul, hilarisch! Eenmaal terug bij de auto staat de teller intussen op 26,5 km, een record voor mij maar ging prima. Een heerlijke dag, volop genoten van het natuurschoon wat Nederland ons te bieden heeft.  Nog 583,5km te gaan....   
Read more