Welkom op het actieplatform van het Prinses Maxima Centrum!

Ieder jaar krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. Één op vier daarvan overlijdt helaas nog. De missie van het Prinses Máxima Centrum is ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Daarbij hebben we jouw steun hard nodig! 

Start op dit platform je eigen actie of doe het samen met een team van collega's, met je school, vereniging, een groep vrienden of familie. Doneer aan een bestaande actie op het platform, doe mee aan een sportieve uitdaging of steun ons via winkelacties. Wees creatief, doe vooral iets waar jij je goed bij voelt/blij van wordt! 

Wil jij een 'speciale' dag zoals je verjaardag, een jubileum, je bruiloft of een zakelijk receptie nog meer betekenis geven? Doneer Jouw Dag aan het Máxima en kom in actie.

Neem ook een kijkje in onze webshop. Hierin vind je o.a. de Máxi-knuffel, het gelukspoppetje en artikelen om je actie of evenement leuk aan te kleden. Met jouw aankoop in de webshop steun je direct het Prinses Máxima Centrum.

Op welke manier je ons ook steunt, wij zijn je hiervoor ontzettend dankbaar!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je sportclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Ambassadeurs zetten Prinses Máxima Centrum in het gouden licht

16-09-2020 | 20:23 Vandaag brachten Chantal Janzen, Bas Smit, Maan, Robert Doornbos en Sunnery James & Ryan Marciano, ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum, een bezoek aan alle kinderen die op dit moment behandeld worden in het centrum. Deze dag stond in het teken van #ShineGold, de internationale bewustwordingscampagne voor kinderkanker, waarbij in Europa verschillende gebouwen goud worden uitgelicht en gefotografeerd. Kinderen zijn een kostbaar goed en daarom staat de ‘golden ribbon’ symbool voor kinderen met kanker, als ook voor hun familie, de zorgverleners en het belang van onderzoek. Elk jaar is september de ‘Childhood Cancer Awareness Month’. Wereldwijd wordt er dan extra aandacht geschonken aan kinderkanker. Deze maand helpt om de impact van kanker op kinderen en hun gezinnen die hiermee te maken krijgen, onder de aandacht te brengen. Ook het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht staat hier uiteraard bij stil. Het gebouw werd vandaag ook goud uitgelicht. De ambassadeurs brachten vervolgens het gouden licht naar binnen. Het zijn de kinderen van het Prinses Máxima Centrum waar het om draait en daarom verdienen juist zij een gouden lichtje. Durf te dromen… Tijdens de ‘Childhood Cancer Awareness Month’ staat het Prinses Máxima Centrum niet alleen stil bij kinderkanker, maar kijken we ook graag naar de toekomst van kinderen met kanker. Iedereen droomt immers van wat we willen worden, hoe jong we ook zijn. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Voor deze kinderen nemen hun dromen over de toekomst soms even een andere wending, worden onderbroken of zelfs verbrijzeld. In het filmpje ‘Durf te dromen…’ vertellen Luke (17), Yuna (14), Jitte (12) en Jula (7) over hoe zij hun (gouden) toekomst zien. Alle vier hebben ze kinderkanker, maar toch zien ze op hun eigen manier de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.   
Lees meer
Bekijk alle
€ 25

Pim

07-10-2022 | 13:56 Aan: Julie Emma fonds