Welkom op het actieplatform van het Prinses Maxima Centrum!

Ieder jaar krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. Één op vier daarvan overlijdt helaas nog. De missie van het Prinses Máxima Centrum is ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Daarbij hebben we jouw steun hard nodig! 

Start op dit platform je eigen actie of doe het samen met een team van collega's, met je school, vereniging, een groep vrienden of familie. Doneer aan een bestaande actie op het platform of doe mee aan een sportieve uitdaging of steun ons via winkelacties. Ook in deze Corona-periode zijn er veel mogelijkheden om te steunen. Wees creatief, doe vooral iets waar jij je goed bij voelt/blij van wordt! 

Neem ook een kijkje in onze webshop. Hierin vind je o.a. de Máxi-knuffel, het gelukspoppetje en artikelen om je actie of evenement leuk aan te kleden. Met jouw aankoop in de webshop steun je direct het Prinses Máxima Centrum.

Op welke manier je ons ook steunt, wij zijn je hiervoor ontzettend dankbaar!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Tour de Bouw van 7 t/m 10 juli 2022  Tijdens Tour de Bouw fietsen wij onder het motto van 'Samen Sterk in de Regio!' voor het goede doel van Stichting Juul & Prinses Máxima Centrum in hun strijd tegen kinderkanker en brengen daarnaast de regionale bouw in al haar diversiteit positief in beeld.   Donderdag 7 juli overdag | Tour de Bouw Tour de Bouw Ambassadeurs fietsen individueel of in een groep(je) over minimaal 100 km/150km hun eigen en unieke Tour de Bouw langs tenminste 10 deelnemende project/donatielocaties van de deelnemende bouwpartners. De route plan je in overleg met de Tour de Bouw routemanager.   Donderdag 7 juli avond | Tour de Bouw Avondetappe Tijdens de Tour de Bouw Avondetappe fiets je een (deel) van de voorgestelde avondroutes langs een selectie van de deelnemende project/donatielocaties. Alle Tour de Bouw Avondetappes komen langs 1 centraal punt waar je een unieke Tour de Bouw medaille krijgt en waar de voorlopige einduitslag van Tour de Bouw 2022 bekend wordt gemaakt.   Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli | Tour de Bouw Epiloog Fiets je eigen Tour de Bouw langs minimaal 5 deelnemende project/donatielocaties. Dat kan solo, gezellig samen, met of namens een Team.   Meefietsen of doneren kijk voor meer info op www.tourdebouw.nl   Stichting Juul heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Prinses Máxima Centrum in Utrecht te ondersteunen ten behoeve van het onderzoek naar en de behandelingen van kinderkanker.  100% Van het op te halen bedrag door Tour de Bouw komt ten goede aan het Prinses Máxima Centrum.
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je sportclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Ambassadeurs zetten Prinses Máxima Centrum in het gouden licht

16-09-2020 | 20:23 Vandaag brachten Chantal Janzen, Bas Smit, Maan, Robert Doornbos en Sunnery James & Ryan Marciano, ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum, een bezoek aan alle kinderen die op dit moment behandeld worden in het centrum. Deze dag stond in het teken van #ShineGold, de internationale bewustwordingscampagne voor kinderkanker, waarbij in Europa verschillende gebouwen goud worden uitgelicht en gefotografeerd. Kinderen zijn een kostbaar goed en daarom staat de ‘golden ribbon’ symbool voor kinderen met kanker, als ook voor hun familie, de zorgverleners en het belang van onderzoek. Elk jaar is september de ‘Childhood Cancer Awareness Month’. Wereldwijd wordt er dan extra aandacht geschonken aan kinderkanker. Deze maand helpt om de impact van kanker op kinderen en hun gezinnen die hiermee te maken krijgen, onder de aandacht te brengen. Ook het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht staat hier uiteraard bij stil. Het gebouw werd vandaag ook goud uitgelicht. De ambassadeurs brachten vervolgens het gouden licht naar binnen. Het zijn de kinderen van het Prinses Máxima Centrum waar het om draait en daarom verdienen juist zij een gouden lichtje. Durf te dromen… Tijdens de ‘Childhood Cancer Awareness Month’ staat het Prinses Máxima Centrum niet alleen stil bij kinderkanker, maar kijken we ook graag naar de toekomst van kinderen met kanker. Iedereen droomt immers van wat we willen worden, hoe jong we ook zijn. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Voor deze kinderen nemen hun dromen over de toekomst soms even een andere wending, worden onderbroken of zelfs verbrijzeld. In het filmpje ‘Durf te dromen…’ vertellen Luke (17), Yuna (14), Jitte (12) en Jula (7) over hoe zij hun (gouden) toekomst zien. Alle vier hebben ze kinderkanker, maar toch zien ze op hun eigen manier de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.   
Lees meer
Bekijk alle
€ 15

Anoniem

25-05-2022 | 17:50 Aan: Reinhart's Race Mooie actie, succes!